Selg hjemmelaget tradisjonshåndverk

Selling home made traditional crafts 1024x680 - Selg hjemmelaget tradisjonshåndverk

Det er veldig mange som gjerne vil kjøpe noe ekte og hjemmelaget i stedet for å kjøpe billige suvenirer som er laget i Kina. Mange turister er etter produkter som er laget lokalt på stedet de besøker, enten det er snakk om mat eller bruksgjenstander. Hvis du er flink til å lage ting, kan det derfor være gode muligheter for å få solgt produktene.

Noen tips for å selge tradisjonshåndverk

Selghjemmelagettradisjonshandverk 1 - Selg hjemmelaget tradisjonshåndverk

Hvis du vil selge tradisjonshåndverk til turister, bør du satse på små ting som er lette å ta med seg. Turistene kommer neppe til å kjøpe store ting som ikke får plass i kofferten. Det betyr ikke at du bare skal lage småting, men hvis du skal lage større ting, bør du satse på å selge dem lokalt. Store ting er dessuten mer tidkrevende og kostbare å lage, derfor er det vanskeligere å tjene inn utgiftene dine. Skal du lage noe stort, er det lurt å lage det på bestilling, slik at du vet at produktet faktisk blir solgt. Du kan også gjøre en avtale med lokale butikker eller turiststeder som kan stille ut produktene dine i sine lokaler, og dermed gjøre dem mer synlige. Støtte til oppstart av egen bedrift kan du få fra Innovasjon Norge, eller du kan ta opp et lån fra Folkia for å kjøpe inn det du trenger for å starte opp. Start i det små, og utvid heller produksjonen etter hvert som du begynner å tjene penger.

Hva kan du selge?

Selghjemmelagettradisjonshandverk 2 - Selg hjemmelaget tradisjonshåndverk

De fleste typer tradisjonshåndverk er populært blant turister, og spesielt dersom du velger et håndverk som er unikt norsk. Det vil noe spesielt utenlandske turister være interessert i. Skal du strikke produkter, bør du kanskje velge norske mønstre, som Mariusmønster eller Selburoser. Sats gjerne på bruksting som sokker og votter. Du kan også selge rosemalte ting, treskjæring, broderi og smykker.