Bunad – kostbar men populær

Bunad expensive but popular 1024x680 - Bunad - kostbar men populær

Før i tiden fikk man ofte bunad til konfirmasjonen eller til bryllupet. Det var vanlig at bunaden var laget av nære slektninger. Dette gjorde bunaden veldig personlig, og den gikk gjerne i arv. Det er fortsatt vanlig at bunader går i arv, og det er mange som lager sin egen bunad. Men det er også mange som ikke har tid til det, og som setter bort arbeidet til en lokal bunadsprodusent.

Kostbare plagg

Bunad kostbar men populaer 1 - Bunad - kostbar men populær

Bunader er kostbare. Prisen varierer litt etter hvilken bunad det er snakk om, men mange mener det er altfor dyrt med bunad. Årsaken til at mange tenker slik, er nok at vi er vant til å kjøpe masseproduserte klær som er laget i land med veldig lave lønninger. Dersom alle klær ble laget i Norge, med norske lønninger, ville nok prisene for klær vært langt høyere.

Bunader er kvalitetsplagg som er laget for å vare. De har ofte tidkrevende broderier og det går mye tid til montering. Selvsagt skal de som lager bunader på tradisjonelt vis ha betalt for jobben de gjør. Det kan ta mange år å spare til en bunad, men du kan også søke om kredittkort fra 365 Direkte for å skaffe deg bunad. Da får du bunaden raskt, og kan heller betale den ned i etterkant, i stedet for å måtte spare i lang tid før du i det hele tatt får plagget.

Sats på noe ekte

Bunad kostbar men populaer 2 - Bunad - kostbar men populær

Det finnes billige bunadskopier og festdrakter, men de er masseproduserte og upersonlige. De har dessuten lavere kvalitet enn tradisjonelle bunader. Hvis du først skal ha bunad, er det verdt å saste på noe ekte, noe som varer og kan gå i arv. i stedet for en billigdrakt som må kastes etter bare et par år. Velger du en ekte bunad, støtter du også lokale håndverkere som lager bunader. Dessuten er bunad alltid moderne.