Bli medlem i et håndverkslag

Blimedlemi et handverkslag - Bli medlem i et håndverkslag

Det er mange som driver med tradisjonshåndverk. De fleste gjør det kanskje på hobbybasis, mens andre gjerne vil lage produkter for salg. Enten du er amatør eller erfaren, er det mange fordeler med å bli med i et håndverkslag. Sjekk hvilke håndverkslag som finnes der du bor, og hvordan du kan bli medlem av disse.

Finn ditt miljø

Det beste med å være med i et håndverkslag er at du får et miljø rundt deg som er opptatt av de samme tingene som deg. Dere kan samles til trivelig fellesskap og dersom du vil stille ut eller selge produktene dine, kan det være en fordel å samarbeide med andre. Hvis du trenger større plass til å jobbe, kan du også slå deg sammen med andre og kjøpe eller leie et felles lokale. Det er jo ikke alltid du har plass til å drive med hobbyen din hjemme. Et felles salgslokale gjør også at utgiftene blir delt på mange, og et bredt produktutvalg vil tiltrekke seg flere kunder, slik at dere alle får solgt flere produkter.

Lær av andre

En annen fordel med å være med i et håndverkslag er at du kan lære av andre. Dette er spesielt nyttig dersom du er nybegynner, men også erfarne håndverkere kan lære og la seg inspirere av andre. Du kan til og med bli inspirert av håndverkere som driver med helt andre aktiviteter, for mange tradisjonsmønstre dukker opp innen flere håndverk. Et eksempel er rose- og rankemønster, som du både finner innen maling, treskjæring, veving, broderi og strikking.

Få støtte og oppmuntring

Et håndverkslag kan også støtte og oppmuntre medlemmene. Det er ikke alltid man kan leve av håndverk, men du stiller sterkere dersom du slår deg sammen med andre. Dere kan skape blest sammen og arrangere salgsmesser sammen. Kanskje håndverkslaget også kan søke om kulturmidler som kommer medlemmene til gode. Du trenger ikke å være profesjonell, eller ha håndverket som hovedinntekt for å bli med i et håndverkslag. Her er det plass til alle som vil drive med tradisjonshåndverk og føre dem videre til nye generasjoner.